Weststellingwerfs Belang draagt voedselbank warm hart toe

Weststellingwerfs Belang draagt voedselbank warm hart toe

Weststellingwerfs Belang draagt voedselbank warm hart toe

Zoals u inmiddels uit de diverse media heeft kunnen vernemen heeft Weststellingwerfs Belang de motie inzake voedselbank van Vrijheid voor Allen/ PvdA aangaande een structurele bijdrage voor de voedselbank niet ondersteund.

Dat wil absoluut niet zeggen dat wij de noodzaak voor een dergelijke voorziening niet onderkennen. Weststellingwerfs Belang vind echter wel dat als er hulp geboden dient te worden, dit op de juiste manier moet gebeuren.

Als de fracties van Vrijheid voor Allen, Partij van de Arbeid en Weststellingwerf Natuurlijk! werkelijk hulp hadden willen bieden dan hadden ze dit kunnen doen door een subsidieaanvraag op te stellen in samenwerking met het bestuur van de voedselbank.
De 3 bovengenoemde politieke partijen (VVA, PvdA & WN!) hebben er voor gekozen om een motie in te dienen, op deze wijze gaat het probleem van de voedselbank niet op een juiste manier opgelost worden.
Het nieuw gevormde ‘SDW’ speelt een politiek spel in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Overigens is het niet zo dat de voedselbank geen kans maakt op financiële ondersteuning, het college heeft de beschikking over middelen binnen het budget armoedebeleid, hiermee zou de voedselbank geholpen kunnen worden zonder tussenkomst van de raad.

Weststellingwerfs Belang vind het jammer dat er de schijn is gewekt dat wij niet begaan zouden zijn met de minder bedeelden en zegt toe dat het bestuur van de voedselbank altijd op hulp kan rekenen bij het opstellen van een eventuele subsidieaanvraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *