Over Peter Spin

Peter spin stelt zich voor 

Mijn naam is Peter Spin.
Geboren in 1963 in Wolvega en tot op de dag van vandaag, samen met mijn vrouw, woonachtig in onze mooie gemeente Weststellingwerf.
Onze 4 kinderen hebben inmiddels het ouderlijk huis verlaten en volgen nu hun eigen pad verder.
In 1983 afgestudeerd aan de Pedagogische Academie te Steenwijkerwold als onderwijzer echter vanwege krapte aan banen nooit in het onderwijs terecht gekomen.
In de avonduren Praktijkdiploma Boekhouden en Ondernemers -en Vakbekwaamheidsdiploma gehaald en zodoende in de zakenwereld van de woninginrichting terecht gekomen.

In mijn werk, bij de grootste meubelzaak van het noorden als afdelingshoofd klantenservice, kom ik met veel mensen in contact.
Het zoeken naar een gezamenlijke oplossing, voor een ontstaan probleem, is mijn core business.

Veel jaren heb ik doorgebracht in de sport, zowel als actieve speler als ook zijn een commissie of bestuurslid.
Sinds het seizoen 2009-2010 maak ik deel uit van de Stellingwerfse Cabaretgroep The Flying Stars.
Naast het spelen van typetjes is de financiële en donateuradministratie alsmede de Social Media in mijn beheer.
U zult het al begrijpen dat ik graag dingen regel in een gezamenlijke overlegstructuur.

In 2017 heb ik de cursus Politiek Actief gevolgd, mede op aandringen van mijn vrouw Anita, om eens te kijken of dit iets voor mij zou kunnen zijn.
Vanaf het eerste moment van deze cursus ben ik actief raadsvergaderingen, commissievergaderingen etc. gaan volgen en begon dit een zeer interessant geheel te vinden en voelde me steeds meer “thuis” in de materie.
Daarnaast, met het oog op de verkiezingen 2018, heb ik de programma’s van de diverse partijen uitgespit om te bepalen welke groepering het beste bij mij zou aansluiten en omgekeerd om actief te gaan deelnemen.

Het was al snel duidelijk dat dit een lokale partij zou gaan worden want een van mijn uitgangspunten was om niet een partij te kiezen die gebonden is aan de landelijke politiek.
In het voorjaar heb ik mij aangesloten als steunend fractielid bij Weststellingwerfs Belang.

Mijn interesses zijn breed en het zal u niet verwonderen dat onder andere sport en cultuur mij bezighouden.
Veiligheid op straat, in de wijk en in de eigen woning en ook voor de ouderen(zorg) en het platteland / kleine dorpen leefbaar houden zou ik mij graag voor inzetten.

Samen Werken, Gewoon Doen, dat is het motto voor de komende jaren.